24 Nisan 2013

Blog üzerinden satış yaparak para kazan

Blog üzerinden satış yapmakBlog yazarlığı günümüzün en kolay para kazanma yollarından biridir. Özellikle Google’ın son zamanlarda blog sitelerine önem vermesi pek çok kişinin bu yolla para kazanmasını sağlamaktadır. Google bir kez oluşturularak kaderine terkedilmiş klasik web sitesi yerine devamlı güncellenerek yeni bilgiler eklenen ve dinamik yapılı olan bloglara değer vermesi ve arama sonuçlarında daha ön sıralarda çıkarması pek çok kişiye blog yazarak para kazanma imkanı sunuyor.
Blog yazarak para kazanmanın en kolay yolu ise ürün satışına dayanmaktadır, bu nasıl oluyor açıklık getirelim. Herhangi bir affiliate marketing yani Türkçesiyle satış ortaklığı sistemine üye olarak ürün sahipleri tarafından sisteme eklenmiş olan ürünlere satış ortağı olabilir ve bu ürünlerin satışını sağlayarak para kazanabilirsiniz. Örneğin sağlıklı beslenme ve diyet konusunda yazılmış dijital bir kitap, siz bu kitaba affiliate marketing sisteminde satış ortağı olarak blogunuzda ürün tanıtımına dayalı yazılar eklersiniz, belirttiğimiz gibi blog yazıları Google arama motoru için altın değerindedir ve yazılarınız Google arama sonuçlarında indexlenerek arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkarmaya başlar, diyet hakkında arama yapan kişi Google’da ilk sıralarda olan yazınıza tıklayarak tanıtım yazılarınızı okumaya başlar ve ürünü almak istiyorsa sizin blogunuza eklediğiniz satış ortağı yani referans linkine tıklayarak ürünün ana sitesine gider ve ürünü satın alır, bu şekilde sattığınız ürün başına komisyon kazanabilirsiniz.
Satış başına ne kadar para kazanabileceğinize örnek verecek olursak örneğin satışa sunulan ürün fiyatı 60 TL ve satış ortakları için belirlenen komisyon oranı %50 diyelim, blogunuz üzerinden sizin satış ortaklığı linkinize tıklayarak bu 60 TL değerinde ürün satışı gerçekleşirse 30 TL kazanırsınız, %50 komisyon demek ürün fiyatının yarısını sizin kazanacağınız anlamına gelmektedir. Blog açmak için hiçbir masrafa gerek yoktur, blogger.com ve blogcu.com gibi ücretsiz blog servislerini kullanarak blog oluşturabilir bu sayede yazılarınız üzerinden satış yaparak para kazanabilirsiniz.
Blog yazarlığı ile affiliate marketing sistemini birleştirerek blogunuzu para makinasına çevirmek için bu konuda uzman kişilerden tavsiyeler almak ve rehberlik hizmetinden yararlanmak için bu konuda oluşturulmuş GooMass Eğitim Kitinden destek alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder