24 Nisan 2013

Google Adsense ile nasıl para kazanılır

Adsense ile para kazanma tekniğiİnternette sitesi veya blogu bulunan pek çok kişi ya da firma, reklam yayınlama fırsatı sunan programlara üye olup binlerce ürün veya firmanın reklamlarını yayınlayarak gelir elde ediyor, bunlardan en güvenilir ve bilineni Google Adsense sistemidir. Google gerçekleştirdiği ve geliştirdiği birçok uygulamalarıyla tüm Dünya’daki internet kullanıcılarına internetten para kazanmanın yolunu açmış durumda. Adsense, web siteleri veya blogların içeriklerine göre alakalı reklamlar görüntüleyerek gelir elde edilmesini sağlayan ücretsiz bir uygulama olmuştur.
Adsense ile para kazanmak, gelir elde etmek için izlenmesi ve yapılması gereken birkaç önemli adım var. Öncelikle bir Google hesabının oluşturulması ve Adsense politikalarına uyumlu bir web sitesi veya blogun olması gerekiyor.  Adsense politikalarının izin verdiği kriterler doğrultusunda web sitesi veya hazırlanan bloglarda ziyaretçileri bilgilendirici, özgün, kaliteli ve düzenli sürelerle güncellenen içeriklerin bulunması oldukça önemli. Adsense ile para kazanmak için, Adsense şatlarını yerine getirmek başlıca kuraldır. Adsense ile para kazanmayı sağlayacak ve sürdürecek ön önemli özellik ise, site veya blogun içeriğidir. Web siteleri veya bloglardaki içeriklerin özgün ve güncel tutulması, arama motorlarında üst sıralara yükselmeyi ve dolayısıyla ziyaretçi sayılarını arttırmayı sağlayacaktır. Buna uygun site veya bloglarda Adsense reklamları görüntülenmeye başlayacak, site ziyaretçileri tarafından tıklandığında da düzenli ve giderek çoğalan bir gelir getirecektir.
Adsense reklamlarında amaç, web sitelerini ziyaret eden insanların reklamları tıklamasını sağlamak ve buna aracılık eden site sahiplerine para kazandırmaktır, yani size kazandırmaktır. Web sayfasına gelen bir ziyaretçinin Adsense reklamlarını bir kez tıklaması neticesinde, tıklama başına belirlenmiş olan bir miktar ücret yayıncının hesabına anında yatırılır. Tüm gelir ve hesap hareketlerini aşağıdaki görselde olduğu gibi Google Adsense panelinden takip edebilir, günlük, haftalık ve aylık adsense gelirlerini görebilirsiniz. 

Türkiye’de sadece Adsense reklamlarına yer vererek iyi gelir elde eden birçok reklam yayıncısı mevcut. Dünyada da Adsense ile para kazanmak amacıyla site veya blog kuran, sadece bundan gelir elde eden kişiler var. Zaman içerisinde yüksek ziyaretçi çeken web sitesinde veya blog’da yapılabilecek bazı optimizasyon/SEO çalışmaları ile de herkesin cazip bir gelir elde etmesi ve Adsense ile para kazanmaları kesinlikle mümkün. Ayrıca, İngilizce veya başka bir yabancı dilde web sitesi veya blog hazırlayıp yayınlama imkanı olanlar tüm Dünya’ya ulaşma ve Adsense ile para kazanma şanslarını daha da arttırabilir. Bu konuda önemli bir uyarımız ise bazı kişiler ise kendi Adsense reklamlarına tıklayarak para kazanmaya çalışıyor, Google'ı kesinlikle kandıramazsınız, bu şekildeki sahtekarlık durumlarında Adsense üyeliğinize son verilir ve sitenize/blogunuza tekrar adsense reklamı alamazsınız. 

Adsensenin nasıl çalıştığını ve işleyişin nasıl gerçekleşeceğini anlatacak olursak;
  • Sitenize yerleştireceğiniz reklamın türü belirlenir. Yazı reklamı, resim reklamı, hem yazı hem resim reklamı gibi
  • Reklamın kodu alınır ve sitenizin şablonuna yerleştirirsiniz.
  • Yaklaşık 10 dk sonra reklam sitenizde görüntülenmeye başlar
  • Reklamlar sitenizin içeriğiyle alakalıdır
  • Ödemelerinizi ister banka havalesi, ister çek olarak alabilirsiniz.
Adsense ile para kazanmak ve iyi bir gelir sağlayabilmek için, İngilizce dilinde bir site veya blog hazırlanabilir, bu imkan yoksa özgün, bilgilendiren, güncel ve imla kurallarına uyan bir içerikle hazırlanmış Türkçe web sitesi veya blog hazırlanarak da yapılabilir. Site veya blog’a trafik kazandırmak için de gerekli argümanların, mesela Backlink veya SEO çalışmaların da yapılması gerekmektedir tüm bunları yapmak için bu konuda profesyonel bir kaynağa ihtiyacınız olacaktır, Adsense ile para kazanarak için Google Kazançları Eğitim Seti tavsiyemiz olacaktır. Blogunuzu Adsense ile nasıl darphaneye çevirebileceğinizi öğreten güzel bir kaynak. 

1 yorum:

  1. Öncelikle herkese kolay gelsin dileklerimi iletmek isterim. Hemen hemen herkes burada yararlı bilgiler paylaşmak ve sorunlarını çözmek amacıyla bulunmaktadır. Benimde yönetmiş olduğum http://www.elmayarisi.com isimli sitemle ilgili bir sorunum var. Sitem 1,5 yaşında içerisinde 1600 den fazla konu mevcut. Tüm yazılarım özgün diyemem ama hemen hemen bir çok yazı da çalışma yapılmıştır. Sitem ilk kurulduğu zamanlarda bilmeden adsense başvurusunda bulundum ve başvurum kabul edildi. Reklam kodlarımı aldım siteme ekledim ancak reklamlar kpdlarım gösterilmeden iptal edildi. Bilmediğimden dolayı bu işlemi bir kaç kez daha tekrarladım hepsinde kabul edildi ve kod yerleştirmesinden sonra retedildi. Daha sonra siteye yüklenmeye başladım. Şimdi ise reklam kodu alamıyorum. Herseferinde başvurum redediliyor. Bu hem benim çalışma şevkimi kırıyor hem de sıkıyor. Google tarafından banlanmadıda sitem neden kaynaklandığını bir türlü bulumaıyorum. Bir ara sitemdeki bir çok yazıyı, eklentiyi ve etiketleri bu sebepten dolayı sildim. Ancak yine değişen bir şey olmadı. Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil