20 Mayıs 2013

Satış ortaklığı (affiliate marketing) ile para kazan

İnternette sermayesiz olarak yani hiç para harcamadan kendi işinizi kurun. Evinizde bilgisayarın başında çalışın, bedeninizle değil aklınızla evden para kazanın. 
Çok kısa zamanda Türkiye’de pek çok internet girişimcisinin ilgisini çekmeyi başaran Affiliate Marketing yani Satış Ortaklığı Sistemi ile herkes evden internetti kullanarak para kazanabilir. Google’ı kullanarak başkalarının ürünlerini binlerce kişiye tanıtarak evinize ek gelir sağlayabilirsiniz.
Ülkemizde de internetten alışveriş çılğınlığı artık önüne geçilemez bir trend olmuş durumda. Bankaların sunmuş olduğu sanal kredi kartı hizmeti ve alışveriş sitelerinin kapıda ödeme sistemlerinin başlaması ve bir çok ürünün internette daha ucuz olmasıyla birlikte internetten alışveriş her geçen gün daha da artıyor. Tabiki bu durum beraberinde bir çok insana yeni iş kapılarını aralıyor.
Başkalarının ürünlerini internette tanıtarak, %50′ye varan komisyon kazanın.
Satış ortaklığı nedir, nasıl para kazanılırAffiliate Marketing sistemi ile herkes internetten para kazanabilir. Sadece bir bilgisayar ve internet yeterlidir. Bağlı kaldığınız bir yer yoktur. İnternetin olduğu her yerden çalışabilirsiniz. Bu sistemde amaç satıcı ile alıcı arasında köprü oluşturmak yani aracı olmaktır. Arama motorları içerisinde Türkiye’de %95 lik bir pazar payına sahip Google’ın büyük potansiyelini kullanarak, başkalarının ürünlerin internet üzerinden pazarlayarak para kazanabilirsiniz.
Bir site kurmanız şart değil. Affiliate Marketing sistemini kullanarak ücretsiz makale sitelerinde seçtiğiniz ürünleri tanıtan makaleler yazarak ta evinize ek gelir sağlayabilirsiniz. Bildiğimiz pazarlama şeklinden farklı olarak internetteki pazarlamada siz müşterinin ayağına değil müşteri sizin ayağınıza kadar geliyor.
Şehrin en işlek caddesinde bir mağazanız olduğunu düşünün. Mağazanızın önünden her gün milyonlarca insan geçseydi ne olurdu? İşte internet böyledir. Bir anda binlerce, hatta milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz. İnsanlar hergün google aracılığı ile birşeyler arıyor. Sizde bu pastadan payınızı almak istemez misiniz? Bunun farkedenler kazanıyor, kazanmaya devam edecek. Avrupanın ünlü evden para kazanma sistemi olan Affiliate Marketing (internette ürün tanıtımları ile komisyon kazanma) sistemini Türkçe’ye satış ortaklığı olarak çevirebileceğimiz bu sistemi hem kendileri uyguluyor hem de bunun eğitimini veriyor. Hürriyet’in haberine göre geleceğin en popüler internetten para kazanma yöntemi olan bu “kazan ve kazandır” mantığı müthiş bir hızla yayılmakta.
Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) Nedir?
Affiliate kelimesi iştirak etmek anlamındadır. Ama günümüzde bir ürüne ya da hizmete satış ortağı olmak anlamında da kullanılmaktadır. Satış ortaklığı ile internetten para kazanma (affliate marketing) dünyada ilk kez 1992 yıllarında kullanılmaya başlandı diye biliniyor, şuanda ise milyonlarca insan affliate marketing sayesinde internetten çok ciddi paralar kazanıyor.
Türkiye’yi göz önüne aldığımızda ise satış ortaklığı ile internetten para kazanma sektörü 2010 yılında patlama yarattı. Elbette bu patlamanın etkisi büyük firmaların da dikkatini çekti. Şuanda Türkiye’de 2000′nin üzerinde şirket ürünlerini internetten affiliate marketing sistemiyle satıyor. Bu durum binlerce insana iş imkanı yarattı. İsteyen evden blog yazarak para kazanıyor, isteyen çeşitli reklam platformlarıyla (forum,sosyal ağlar, ücretsiz reklam siteleri) ürünleri tanıtarak evine ek gelir sağlıyor.
Satış ortaklığı ile internetten para kazanma “affliate marketing” sistemi en çok arama motoru merkezli kazandırıyor.
Örneğin;
Öncelikle ziyaretçi kitlesinin en çok nelerle ilgilendiğini tespit ediyorsunuz ardından bu alanda ürün tanıtım yazıları yazıyorsunuz. Bu yazıları yazmak için ürün hakkında bilgi ve tecrübeye ihtiyacınız yok. Hiç tecrübeniz olmadığı konularda tanıtım makaleleri hazırlayabilirsiniz. Daha sonra bu makaleleri isterseniz bir site kurarak, isterseniz makale sitelerinde yada forumlarda yayınlayalak ürünü tanıtıp para kazanabilirsiniz. Veya bir siteniz varsa reklam ve banner’arını web sitenizde yayınlıyarak ürün sahibinden komisyon alabilirsiniz.. Bu sistem sayesinde evinizde oturduğunuz yerden başka bir ülkede yaşayan ve hiç tanımadığınız bir kişiye bile ihtiyacı olan ürünü satabilirsiniz.
İşte tam burada herkesin aklına aynı soru takılıyor…Peki, bu insanları nasıl bulacağım?
İşte en zevkli kısım da burası siz onları değil onlar sizi bulacak. Ama nasıl dediğinizi duyar gibiyim. Az önce bahsettiğim arama motorları sayesinde tabiki. Kendinizi bir düşünün internette bir ürüne ya da bilgiye ulaşmak için ne yapıyorsunuz hangi aracı kullanarak istediğiniz şeye ulaşıyorsunuz. Türkiye’de bunun cevabı %99 Google’dır. Diyelim ki piyasada son moda bir telefon var ve sizde bu telefonu internetten almak istiyorsunuz. Google’a ne yazardınız. Telefonun markasını değilmi belki fiyat da eklenebilir yanına. Şimdi siz bu aramayı yaptığınızda bu telefonla ilgili Google’da pek çok site, blog veya reklam çıkacaktır.
İşte burada sizde bu telefonun satışına aracı olarak internetten para kazanmanız mümkün. Affliate programına katıldıysanız size özel bir bağlantı ile insanları teşvik edersiniz. Bir düşünün telefonu satmak için dil dökmüyorsunuz kargoya ve telefon ile ilgili hiçbir şeye karışmıyorsunuz. Çünkü ürünün sahibi siz değilsiniz. Siz ürün sahibi ile satın alacak kişi arasında ki köprü vazifesini görerek ürün sahibinden komisyonunuzu alarak kazanç sağlamış oluyorsunuz.
Bu işte herkesin kendine özgü taktikleri var. Bazıları gerçekten sistemi çok iyi tutturmuş. Türk kullanıcılarımızdan aylık 6-7 bin TL kazananlar var.
Tabi bu satış ortaklığı ile internetten para kazanma affliate sisteminin bir yüzü. Bu sistemi değişik şekillerde de kullanabilirsiniz. Affliate marketing sisteminin en karlı şekilde kendi web sitesi veya blog sahibi olanlar yapıyor.
Türkiye’de affliate sisteminin ne kadar kazandırdığını öğrenmek için bizzat denemek gerekmektedir. Yeni başlayan ve düzenli çalışan bir satış ortağı ayda 2000 TL kazanabilir. Emek veren kişiler başarıyor. Kendini bu işe adamış ve yıllarını vermiş bir affliate için bu rakam çok küçük kalıyor. İngilizce kaynaklara baktığınızda dünya çapında çok popüler bir kazanç modeli olduğunu görebilirsiniz.
Satış ortaklığı ile internetten para kazanırken genelde kimse kimseyi şahsen tanımaz. Sistem otomatik olarak çalıştığından siz kime satış yaptığınızı bile bilmezsiniz.
Yukarıdaki görselde görebileceğiniz gibi öncelikle satış ortaklığı platformuna üye olmanız gerekmekte, bunun için Türkiye'de bu işin en geniş pazarı olan ve yüksek kar marjları kazandıran xticaret'e üye olarak başlayabilirsiniz. Ardından bünyesinde bulunan ürünlere aracılık ederek, örneğin; ürünlerin komisyon oranları genelde %50 – %75 civarındadır. Dijital ürünler ortalama 50-90 TL arasında değişiyor. Yani 80 TL’lik bir ürün sizin aracılığınızla satıldıysa, 60 TL size ödenir.
Aşağıdaki ekran alıntısında xticaret  panelinden satışlarımızı takip ettiğimizi, ne zaman, ne kadar kazandığımızı görebilirsiniz.

Bu sistem Türkiye’de daha yeni başlayan ve uygulanan bir sistem olabilir ancak dünyanın her yerinde ve özellikle de Amerika’da çok fazla kullanılıyor. Amerika’da bu sistemi meslek haline getirmiş, geçimini sadece bu işten sağlayan insanların sayısı oldukça fazla. Satış ortaklığı ile internetten para kazanmak, affliate sisteminde başarı elde etmek istiyorsanız bu işi bilen iyi bir rehbere ihtiyacınız olacaktır. Tek başınıza uğraştığınızda yolunuzu çok uzatmış olursunuz.. işin uzmanlarından eğitim alarak daha hızlı ve minimum hata ile evinize ek gelir sağlayabilirsiniz, eğer bu eğitim setlerinden faydalanmak isterseniz kendinize uygun olanı alın. Çünkü bazıları tek stratejiye odaklı hazırlanmış. Size hangi satış ortaklığı stratejisinin uygun olduğunu belirlemek için tüm eğitimlerin bir arada olduğu GooMass Eğitim Kiti öneririz. 

GooMass Eğitim Kiti alanında uzmanlaşmış ve satış ortaklığını en ince detaylarına kadar anlatan, gerek blog yazarlığı, gerek facebook twitter ve diğer reklam kanallarını nasıl kullanacağınızı, hangi ürünleri hangi kitleye nasıl pazarlayacağınızı en iyi şekilde öğretir.   GooMass Eğitim Kiti nedir  buradan makalemizi okuyabilir, satış ortaklığı ile kazanılan gelirlerin dekontlarını görebilirsiniz.

1 yorum: