24 Nisan 2013

Doğru SEO yöntemleri ile Google'da yükselin

Doğru SEO yöntemleri ile siten Google'da daha kolay bulunsun. SEO nedir, nasıl yapılır?
Google'da üst sıralara yükselmek, SEOSEO, İngilizce Search Engine Optimization kavramının kısaltması, Türkçe olarak ise Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Mantığı ise hedeflenilen alanlarda Google, Yahoo, Bing gibi arama motorlarında üst sıralarda yer alarak hedef site ya da bloga organik yani ücretsiz ziyaretçi trafiği sağlamaktır.
Daha açık bir anlatımla; İnternet ortamında aynı konuları hedefleyen milyonlarca web site bulunmaktadır, Google gibi arama motorlarının bu sitelerin hangisinin kaçıncı sıra ve sayfada yer alacağına karar vermek için kullandıkları bir takım kurallar vardır, İşte SEO bu kuralları bilmek ve web siteyi bu kurallara uyumlu hale getirerek diğer siteler arasından sıyrılıp yukarılarda yer almak için yapılması gereken zorunlu işlemlerdir.
SEO nasıl yapılır, Başlıca SEO yöntemleri nelerdir?
• Öncelikle Sitenizi Google’a Site Yöneticisi Araçları kısımına kaydetmelisiniz.
• Kesinlikle bir sitemap.xml (Site Haritası) oluşturup Google’a site yöneticisi araçlarından göndermelisiniz.
• Sitemizi Googla’a kaydettik, şimdide içerik kısmıyla ilgilenelim. Özgün ve güncel yazılar yazmalıyız, ama gündemde olan konuları yazmalıyız zira özgün yazı kimsenin aramadığı bir konu ise bir değeri yoktur. (Copy-Paste içerikle bizim en büyük seo düşmanımızdır)
• Etiketler (Taglar) ; Etiketleri, artık semantik seo uygulamasının başlamasıyla birlikte semantik seo’yu göz önünde bulundurarak gireceğiz. Anahtar kelime oranını abartmadan tutturmak gerekiyor. Bu ne demek derseniz kelime rekabeti fazla olan kelimeleri fazla kullanmayacağız. Örnek verecek olursak haber,bilgi,spor vs.. bu tip fazla aranan kelimeleri en fazla bi kaç kere girmemiz lazım mümkünse bu değer 1 olsun. Spam teşkil etmemesi açısından her kelimeyi bir kere kullanacağız. Unutmayınız ilk başta üst sıralarda çıkmasak da google zamanla değerimizi anlayacak ve bizi üst sıralara taşıyacaktır, kısacası etiket çöplüğü yapmayalım sitemizi.
• Title yani ana sayfa başlığımız 160 karakterden az olmalıdır.
• Alexa değerimizi yükseltme çalışmaları yapmalıyız google alexa gibi dünyaca kabul görmüş siteleri her zaman destekler.
• Dizinlere sitemizi kayıt ettireceğiz bunların en önemlisi dmoz.org tur buraya kayıt olmak zordur fakat sitemizin içeriği seo kurallarına uygun ve kaliteli ise kesinlikle kabul edecektir.
• Backlink çalışması yapacağız fakat en güzeli doğal backlink ‘tir yani sitenizde konunuzu beğenerek size başka siteden link verilmesidir. Yani parayla link alma bunların dışındadır. Aldığımız backlinkler kısa zamanda fazla olmamalı bu sitenizi geriye sürükler. Zamanla teker teker almak daha mantıklıdır.
• Sitemizin link çıkışlarına dikkat edeceğiz yani güvenmediğimiz sitelerin linkini kesinlikle nofollow olarak vermeliyiz.
• Son olarak ta sitemizinkısa zamanda index alması için her konuyu mutlaka sosyal medya da paylaşmalıyız.
Burada anlatmaya çalıştıklarımız sadece SEO ‘nun nasıl yapılacağına dair kısa bir açıklamadır. SEO her site veya blogun özen gösterilerek yapması gereken bir işlemdir, SEO hakkında daha fazla profesyonel yardım almak istiyorsanız tavsiyemiz SEO Rehberi Kitabını incelemenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder