sfasBlog yazarları en çok affiliate marketing sistemi ile kazanıyor!
Blog yazarak para kazanmanın en kolay yolu ise ürün satışına dayanmaktadır, bu nasıl oluyor açıklık getirelim. Herhangi bir affiliate marketing yani Türkçesiyle satış ortaklığı sistemine üye olarak ürün sahipleri tarafından sisteme eklenmiş olan ürünlere satış ortağı olabilir ve bu ürünlerin satışını sağlayarak para kazanabilirsiniz. Örneğin sağlıklı beslenme ve diyet konusunda yazılmış dijital bir kitap, siz bu kitaba affiliate marketing sisteminde satış ortağı olarak blogunuzda ürün tanıtımına dayalı yazılar eklersiniz, belirttiğimiz gibi blog yazıları Google arama motoru için altın değerindedir ve yazılarınız Google arama sonuçlarında indexlenerek arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkarmaya başlar, diyet hakkında arama yapan kişi Google’da ilk sıralarda olan yazınıza tıklayarak tanıtım yazılarınızı okumaya başlar ve ürünü almak istiyorsa sizin blogunuza eklediğiniz satış ortağı yani referans linkine tıklayarak ürünün ana sitesine gider ve ürünü satın alır, bu şekilde sattığınız ürün başına komisyon kazanabilirsiniz.
Satış başına ne kadar para kazanabileceğinize örnek verecek olursak örneğin satışa sunulan ürün fiyatı 60 TL ve satış ortakları için belirlenen komisyon oranı %50 diyelim, blogunuz üzerinden sizin satış ortaklığı linkinize tıklayarak bu 60 TL değerinde ürün satışı gerçekleşirse 30 TL kazanırsınız, %50 komisyon demek ürün fiyatının yarısını sizin kazanacağınız anlamına gelmektedir. 
Blog yazarak ne kadar para kazanabilirim?
Kazanmanız sizin ziyaretçi sayınıza bağlıdır. Günlük ziyaretçi sayınız ne kadar artarsa o kadar çok kazanırsınız. 
  • Birinci ayınızda içerik eklemeyle alt yapı, tasarım gibi şeylerle uğraşırsınız bu sıralarda bir iki satış gerçekleştirebilirsiniz.
  • İkinci ayınızda yavaş yavaş kazançlarınız başlar ve kazandıkça daha çok çalışır ve daha çok kazanırsınız.
  • Üçüncü ayınızda blog yazarlığında uzmanlaşmaya başlarsınız ve aylık 500-600 TL civarında bir gelire ulaşabilirsiniz.
  • Dördüncü ayınızda kazancınız daha da yükselerek artmaya devam eder ve artık blogunuz para basma makinesine dönmüştür 2-3 ayda bir içerik eklemeniz yeterli olacak ve kazancınız  2000 ile 2500 TL civarında olacaktır.
Blog açmak için hiçbir masrafa gerek yoktur. Ücretsiz blog oluşturmak için blogcu veya google ‘ın ücretsiz blog servisi bloggerı kullanabilirsiniz. Daha sonraki evrelerde ise blogunuza Google Adsense reklamları ekleyebilirsiniz, Google Adsense ile blogunuzdan nasıl para kazanabileceğinizi buradan inceleyebilirsiniz, daha sonra ise bir affiliate ağına, örneğin Clickbank’ın Türk versiyonu olan Xticaret ‘e üye olup online satış ortaklığı sistemi ile ürün tanıtım makaleleri yazarak satış başına komisyon kazanabilirsiniz. Blog yazarak satış ortaklığını birleştirip sitenizde başkalarının ürünlerini satarak komisyon kazanabilmek için bu sistemin Türkiye’deki öncülerinden olan GooMass Yazarak Para Kazanma  veya yazitör starter e-kitabı sizin için yeterli olacaktır.