24 Nisan 2013

Online ürün satışı yaparak para kazan

Başkalarının Ürünlerini Satarak Para KazanTanımadığınız kişilerin ürünlerini satarak internetten para kazanın
Hızla gelişen internet dünya sınırlarını yok ederek ticari hayata büyük bir hız kazandırmıştır. Bu gelişim ve ilerleme ile internet üzerinde bir çok yeni sistem oluşmuştur. Bu sistemler internet kullanıcılarının,internet üzerinden satış yaparak büyük kazançlar sağlamalarına olanak tanımıştır.
Hiçbir sermaye ve birikim gerektirmeyen bu sistemlerde sadece internetin milyonlara ulaşan sınırsız iletişim gücü kullanılmaktadır. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna istenilen ürün ya da hizmetin tanıtım ve satışı yapılabilmektedir.
Affiliate marketing yani Türkçeye uyarlanmış haliyle satış ortaklığı bu sistemler içindeki en önemli ticari oluşumlardan biridir. Satış ortaklığı sisteminde kazanç, internet üzerinde, alıcı ile satıcıyı buluşturarak aracılık edilen ürün veya hizmetteki komisyonlardan oluşur, kısacası satış ortaklığı ile başkalarının ürünlerini satarak internetten para kazanırsınız. Burada herhangi bir riske siz girmiyorsunuz ve kesinlikle muhattap olan taraf siz değil ürünün kendi sahibidir. Risksiz para kazanma demek herhalde budur. Sadece aracılık ederek alıcı ile satıcının buluşmasına vesile oluyorsunuz, ayrıca ürünlerini sattığınız kişiler sizi tanımaz siz onları tanımazsınız, yani tanımadığınız kişilerin ürünlerini satmış olursunuz. Affiliate Marketing sisteminin en avantajlı yönlerinden biride çok yüksek komisyon oranlarının olmasıdır. Dijital ürünlerde %80 lere varan komisyon oranları bulunmakta. Bu oranlar gerçekten çok yüksek oranlardır.
Örneğin Xticaret satış ortaklığı programında ürünlerin komisyon oranları genelde %50 – %75 civarındadır. Dijital ürünler ortalama 50-90 TL arasında değişiyor. Yani 80 TL’lik bir ürün sizin aracılığınızla satıldıysa, 60 TL size ödenir.

3 yorum:

  1. Sizce hangi kategori dalında ürün satışı yapmalıyım, bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Öncelikle tavsiyemiz uzman olduğunuz kategorideki ürünlere satış ortağı olmalısınız. Fakat satış oranları ve istatistikleri göz önüne alınırsa sağlık kategorisi şuan gerçekten trend durumda. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Satış ortaklığı sistemi hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil