24 Nisan 2013

Blog yazarlığında dikkat edilmesi gerekenler

Blog Yazarken Dikkat Edilmesi GerekenlerArama motorlarının blogunuzu iyi tanıyabilmesi, sevmesi arama sonuçlarında çıkarabilmesi için, ziyaretçiler blogunuzu ziyaret ettiğinizde blogunuzu dikkate alarak paylaşmak istediğiniz bilgiyle veya konuyla ilgilenebilmesi için bazı konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Peki nedir bu blog yazarken dikkat etmeniz gereken hususlar?
Blog yazarlığında İçerik ve güncellik
Blog sitenizin içeriği tamamen özgün yazılardan oluşmalıdır. Özgün içerik web sitenizin farklı olduğunun ve taze bilgiler içerdiğinin ispatıdır. Bu durum arama motorları tarafından ödüllendirilir. Kısa sürede arama motorları web sitenizi zirveye doğru taşımaya başlar. Kopya içerikle google gibi arama motorlarından ziyaretçi sağlamak neredeyse imkansızdır. Arama motorları daha önce nette yayınlanmış olan yazıları tanır ve web sitenizi değersiz olarak işaretler. Bu nedenle kesinlikle kopya içerik kullanmayın. Blog sitelerinin, özellikle wordpress tabanlı blog sitelerinin arama motorları gözünde yeri ayrıdır. Bunun sebebi ise, blog sitelerinin güncel olması ve taze bilgiler içeriyor olmasıdır. Google, taze ve özgün bilgiler içeren, sürekli güncel olan blog sitelerine çok değer verdiğini açıkça belirtiyor. Blog oluştururken bu durumu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.
Blog sitemizi güncel tutmakta özgün içerik kadar önemlidir. Başlangıçta haftada 3-4 yazı yayınlamak blog sitemizin içeriğini zenginleştirmek açısından faydalıdır. Belli bir süre sonra bunu haftada iki hatta bir yazıya bile düşürebilirsiniz.
Blogların görünümü
Blogunuzun hızlı açılmasını istiyorsanız çok fazla görsellik içeren abartılı temalardan uzak durmalısınız. Tema blogların açılış hızını etkileyen başlıca faktörlerden biridir. Abartılardan uzak durmakta, gözü yormayan sade bir tema kullanmakta oldukça fayda vardır. Ayrıca blogları reklamlarla boğmak yanlıştır. Reklamları ziyaretçileri rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirmeli ve tıklamaya zorlayıcı bir düzen olmamalıdır. Bu ziyaretçiler açısından en çok dikkate alınan özelliklerin başında gelir. Özellikle ziyaretçiyi en çok rahatsız eden Pop-up reklamlarını kesinlikle blogunuzda kullanmayınız. Pop-up reklamını gören ziyaretçiler reklamları kapatarak blogunuzu terk eder. 
Başlıca anlattığımız konulara dikkat ederseniz, hem arama motorları hem ziyaretçiler blogunuzu sever ve bu sayede istediğiniz her konuda yazılar yayınlayabilirsiniz, hatta affiliate marketing sistemi ile blog yazarak internetten para da kazanabilirsiniz. Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız detaylara buradan tanıtım makalemizi inceleyerek başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder