24 Nisan 2013

Youtube üzerinden para kazanmak

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube üzerinden para kazanmak mümkün mü?
YouTube ile para kazanmakİnternetten para kazanmak için kullanılan alanlardan biri de Google’ın YouTube uygulamasıdır. Gelişen çağımızda internetin sağladığı birçok kolaylıklardan biri ulaşılamaz diye düşünülen en ücra noktaları kullanıcılarının ayağına kadar getirmesidir.  Sosyal paylaşım ağlarının gün geçtikçe daha da artması, insanların bu platformlardan daha da fazla yararlanmasına olanak sağlamıştır. 21. Yüzyılın başlangıcından bu yana Dünya ekonomisine yön veren gelişmiş ülkelerdeki ekonomik sorunlar, insanların işlerinden ayrılmasına, gelirlerinin kesilmesine ve beraberinde büyük toplumsal sorunları getirmiştir.
İnternet, birçok insanın para kazanmasına fırsat sağlayarak, düşük bir maliyet ve az efor sarf ederek düzenli bir gelir elde etmelerinde pay sahibi olmuştur. Bu uygulamalardan biri olan YouTube da, insanların hazırladıkları eğlence, eğitim ve bilgilendirme gibi pek çok video içeriğinin tüm Dünya ile paylaşımını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra video içerikleri barındırması ve paylaşımı nedeniyle YouTube, iyi bir kazanç kapısı da olmuştur.

Sizde YouTube’a üye olarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Nasıl mı? Öncelikle kendinize YouTube hesabı açmanız ve üye olmanız gerekmektedir. Merak etmeyin, YouTube üyeliği için bir bedel veya maliyet yüklenmeniz gerekmiyor, çünkü YouTube ücretsiz olarak sizlere hizmet veriyor. Tanınabilmek ve bulunabilmek için üyelik adınızı iyi seçmekle başlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ister müzik, ister tanıtım videolarınızı yükleyerek paylaşmaya başlayabilirsiniz. YouTube ile internetten para kazanmak için video arşivi oluşturmalı ve paylaşım için belli bir süre uğraş vermelisiniz.

YouTube’da ne tarz bir videonun geçerli olduğunu, nelerin en çok izlendiğini ve yorum yapıldığını iyiden iyiye öğrenmeniz çok önemlidir. Bunları bilmenin ve öğrenmenin en etkin yolu, YouYube ana sayfasında paylaşılan videoları incelemeniz ve takip etmenizdir. En fazla izlenen ve yorum alan videoları ana sayfada görmeniz mümkündür. Örneğin, yeteneklerini sergileyen insanların videoları, komik insan ve hayvan videoları, dans ve klip videoları, müzik videoları genellikle YouTube’da büyük ilgi çekmekte ve izlenmektedir. Bu bilgiler ışığında hazırlayacağınız video arşivlerinizle, YouTube ile para kazanmak doğal bir sonuç olacaktır.
YouTube’da en çok izlenenler ve yorum yapılanlar arasında olmak istiyorsanız, kaliteli içeriklerle video yüklemelisiniz. Videoların kalitesini belirleyen en önemli unsur, YouTube’un gözünde o video’nun düzenlenme şeklidir. Video içeriği ve kalitesini perçinleyen düzenlemeler ile ilgili YouTube’dan edinebileceğiniz önerileri takip ederek videolarınızı kaliteli hale getirebilirsiniz. Yani bir video YouTube’da paylaşılmadan evvel ses ve içeriğinin kaliteli, düzenlemesinin de YouTube’un istediği şekilde yapılması videonuzun ana sayfaya çıkmasında önemli bir rolü bulunmaktadır.

YouTube ile para kazanmak için adsense gibi tıklama başına ödeme yapan bir sisteme dahil olmanızda yarar vardır. Videonuzun açılması ile birlikte pop-up şeklinde açılan bir reklam uygulaması yapabilirsiniz. Bu reklamlar isterseniz metin, isterseniz banner tarzında da olabilir. Her halükarda adsense gibi reklam sistemlerini kullanarak, reklam yayınlayarak YouTube ile para kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder