24 Nisan 2013

Youtube ile internetten nasıl para kazanılır

YouTube ile Nasıl Para KazanılırYoutube dünyanın en popüler video sitesidir ve bünyesinde milyonlarca video bulunmaktadır. Ayrıca Youtube internetin en çok tıklanan ve en uzun süre zaman geçirilen internet sitelerinin başında gelir. Youtube’un bu özelliği pek çok kişinin iştahını kabartmakta ve Youtube ile nasıl para kazanılacağının yollarını aramaktadır. Evet belirttiğimiz gibi Youtube çok büyük bir pazardır ve bu yolla ciddi rakamlarda para kazanan kişiler mevcut.
Youtube ile para kazanmanın temeli sponsorluk ve reklamlara dayanmaktadır. Youtube’dan para kazanmak için öncelikle kendinize bir Youtube hesabı açmalı ve video yüklemeye başlamalısınız. Yüklediğiniz videoların popülaritesi ve video arşivinize göre para kazanabilirsiniz. Video arvişinizi genişlettiniz ve videolarınız insanlar tarafından ciddi şekilde takip edilmeye başlanması para kazanmanın ilk belirtisidir.
Youtube videolarınıza Google Adsense reklamları ekleyebilir veya çeşitli sponsorluklar alarak para kazanabilirsiniz, bu şekilde reklam ile video oynatılmaya başladığı anda ziyaretçinin karşısına eklediğiniz Google Adsense reklamları çıkar ve her tıklama size para kazandırır veya aynı şekil videolarınızın kalitesi ve izlenme sayısıyla orantılı olarak başka firmalardan da sponsorluk teklifleri gelebilir. Yeterki videolarınız insanlar tarafından izlensin. Youtube videolarından para kazanmanın diğer bir yolu ise oluşturduğunuz videonun açıklama kısmına link eklemektir. Peki ne linki ekleyeceksiniz buna açıklık getirelim, dünya üzerinde interneti kullanarak en çok para kazandıran sistem affiliate marketing yani satış ortaklığı sistemini kullanarak videolarınıza satış ortağı olduğunuz ürünlerin size ait referans linklerini ekleyerek satışına yardımcı olabilir ve %70 lere yakın komisyon ücreti alabilirsiniz, yani 100 TL değerinde bir ürün sizin referansınızla satılırsa 70 TL komisyon siz kazanırsınız. Bu yöntem videolarınızdan kazanç elde etmenin en güzel yollarından biridir, fakat burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus videolarınıza konuyla alakalı satış ortağı olduğunuz ürünleri eklemenizdir. Örneğin siz araçlarla alakalı bir video ekler ve açıklama kısmına sağlıklı beslenme hakkında ürün linki eklerseniz para kazanma şansınız yok denecek kadar azdır. Youtube üzerinden video izleyen kişilerin %6-10 arası kesimi açıklama kısmındaki linklere tıklar siz insanlara vermek istediğinizi iyi bir şekilde anlatabilirseniz bu işten çok güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder