24 Nisan 2013

Satış ortaklığı sisteminde doğru ürün seçimi

Satış Ortaklığında Doğru Ürün SeçimiAffiliate marketing sisteminde hangi ürünler seçilmelidir? Affiliate Marketing doğru ürün seçme yöntemleri
Affiliate (satış ortaklığı) sisteminde doğru ürün seçimi satışları aynı oranda arttıran bir özelliktir. Eğer Affiliate marketing ile para kazanmak istiyorsanız ürün seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Affiliate ürünleri seçiminde dikkat etmeniz gereken çok fazla faktör vardır.
Genel itibariyle hangi ürünleri seçmeniz gerektiğini belirtirsek;
• Satış ortağı olduğunuz ürün kendi web sitenizin genel içeriğiyle uyumlu olmalıdr, örneğin Netten Para Kazanma adına hizmet veren bir siteniz/blogunuz varsa kesinlikle sağlık kategorisi ürünleri tanıtımı yapmayınız, bu durum ziyaretçilerin kafasında kargaşaya neden olur ve fazla zaman kaybetmeden sitenizi terk eder.
• Özellikle affiliate ürün sitelerinin domain isimleri çok önemlidir, genel olarak ..com ve …net isimli siteler daha prestijli oldukları ürün satışında etkin rol oynar, bu yüzden affiliate ürün seçiminde sitelerinin domain isimlerine dikkat ediniz.
• Affiliate ürünlerin kendi siteleri çok önemlidir. Ürünlerin sitesi, tasarımı, genel sayfa yapısı, renk, bilgi akışı, detaylı açıklamalar düzgün bir şekilde olmalıdır, ürün sitesine yönlendirilen ziyaretçileri cezbedici, ürünü almaya teşvik edici olmalıdır. Aksi halde ürün tanıtımını ne kadar güzel yaparsanız yapın ziyaretçi ürün sitesini ziyaret ettiğinde ürünü almadan çıkacaktır.
• Affiliate ürün sitesini kontrol ediniz. Geç açan, geç işlem yapan siteler ziyaretçilere cezbedici gelmez ve beklemek yerine siteyi terk etmeyi tercih ederler.
• Satış ortağı olduğunuz ürün hakkında bilgi, makale, banner gibi kaynakları fazla olan ürünlerin seçimini yapınız, bu envanterler ile pazarlama stratejilerini aktif kullanarak ürün satışlarını kolaylaştırabilirsiniz.
• Affiliate ürünlerinin komisyonlarını ve son satış yüzdelerini inceleyiniz, size az miktarda kazanç sağlayacak bir ürün yerine daha kazançlı bir ürün seçebilirsiniz.
• Tanıtımını yaptığınız ürün/hizmet hakkında bilgi sahibi olduğunuz ürünleri tanıtmalısınız. Yani daha önce hiç duymadığınız konuyla ilgili ürün tanıtımı yerine yorum ve eleştirilere cevap verebileceğiniz konuya hakim olduğunuz ürünleri tanıtmak size artı puan kazandıracaktır.
Affiliate marketing ile para kazanmada ürün seçimi önemli bir faktördür, bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak, hangi ürünleri nasıl seçeceğinizi öğrenmek için GooMass Eğitim Kiti sizin için en yararlı rehber olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder